LED-armaturen: De toekomst van energiezuinige verlichting

In de afgelopen jaren heeft LED-verlichting een enorme sprong voorwaarts gemaakt in populariteit en technologie. Een belangrijk onderdeel van deze revolutie zijn LED-armaturen, die de basis vormen voor het verspreiden van efficiënt en helder licht in verschillende omgevingen.

Wat is een LED-armatuur?

Een LED-armatuur is een complete verlichtingsoplossing die bestaat uit een behuizing, LED-lichtbronnen en elektronische componenten. Deze armaturen zijn speciaal ontworpen om de voordelen van LED-technologie optimaal te benutten, zoals energie-efficiëntie, lange levensduur en hoge lichtkwaliteit.

Voordelen van LED-armaturen

 1. Energiezuinig: Een van de belangrijkste voordelen van LED-armaturen is hun energie-efficiëntie. Ze verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichtingstechnologieën, zoals gloeilampen of TL-buizen. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op uw energierekening.
 2. Lange levensduur: LED’s hebben een veel langere levensduur dan traditionele lampen. Dit betekent dat u minder vaak lampen hoeft te vervangen, wat niet alleen kostenbesparend is, maar ook zorgt voor minder afval.
 3. Milieuvriendelijk: LED-verlichting bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik of lood, die wel aanwezig kunnen zijn in traditionele verlichting. Hierdoor zijn LED-armaturen een milieuvriendelijke keuze.
 4. Hoge lichtkwaliteit: LED’s bieden een helder en gelijkmatig licht, zonder flikkeringen of vertragingen bij het inschakelen. Dit zorgt voor een comfortabele en aangename verlichting in elke ruimte.

Toepassingen van LED-armaturen

LED-armaturen worden veel gebruikt in verschillende omgevingen, waaronder woningen, kantoren, winkels, hotels en openbare ruimtes. Ze kunnen worden toegepast in plafondlampen, wandlampen, hanglampen, spotlights en nog veel meer.

Daarnaast zijn er speciale LED-armaturen beschikbaar voor specifieke toepassingen, zoals buitenverlichting, industriële verlichting en straatverlichting. Deze armaturen zijn ontworpen om te voldoen aan de vereisten van deze specifieke omgevingen en bieden optimale prestaties en duurzaamheid.

Conclusie

LED-armaturen vormen de toekomst van energiezuinige verlichting. Met hun energie-efficiëntie, lange levensduur en hoge lichtkwaliteit bieden ze talloze voordelen ten opzichte van traditionele verlichtingstechnologieën. Of u nu op zoek bent naar nieuwe verlichting voor uw huis of uw bedrijf wilt upgraden naar energiezuinige opties, LED-armaturen zijn een uitstekende keuze.

Bij MadeWithCandFLtd.com bieden we een breed scala aan hoogwaardige LED-armaturen voor verschillende toepassingen. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat en ontdek de voordelen van LED-verlichting in uw leef- of werkomgeving.

 

7 Veelgestelde Vragen over LED Armaturen: Hoe kan ik een TL-armatuur ombouwen naar LED? Wat is goedkoper: TL of LED? Welke zijn de beste LED TL-buizen?

 1. Hoe TL ombouwen naar LED?
 2. Wat is goedkoper TL of LED?
 3. Wat zijn de beste LED TL buizen?
 4. Kan een LED TL in een gewoon armatuur?
 5. Wat is zuiniger LED lampen of TL buizen?
 6. Welke LED TL voor werkplaats?
 7. Wat kost een LED TL buis?

Hoe TL ombouwen naar LED?

Het ombouwen van TL-verlichting naar LED-verlichting is een geweldige manier om energie te besparen en de levensduur van uw verlichtingssysteem te verlengen. Hier zijn de stappen die u kunt volgen om succesvol over te schakelen van TL naar LED:

 1. Controleer de compatibiliteit: Niet alle TL-armaturen kunnen rechtstreeks worden omgebouwd naar LED. Controleer daarom eerst of uw bestaande armaturen geschikt zijn voor ombouw. Sommige armaturen hebben mogelijk een speciale retrofit-kit nodig.
 2. Kies het juiste type LED-buis: Er zijn verschillende soorten LED-buizen beschikbaar, zoals T8- of T5-buizen, die passen bij verschillende TL-armaturen. Zorg ervoor dat u het juiste type en de juiste lengte van de LED-buis kiest om in uw bestaande armatuur te passen.
 3. Schakel de stroom uit: Voordat u begint met het ombouwen, schakelt u altijd de stroomtoevoer naar de armatuur uit om elektrische schokken te voorkomen.
 4. Verwijder de oude TL-buizen: Draai de oude TL-buizen voorzichtig uit hun fittingen en verwijder ze uit het armatuur. Wees voorzichtig bij het hanteren van de oude buizen, want ze kunnen breekbaar zijn en bevatten mogelijk kwik.
 5. Verwijder eventuele ballasten: Traditionele TL-armaturen hebben vaak ballasten die nodig zijn voor het functioneren van de TL-buizen. Bij het ombouwen naar LED is het meestal nodig om deze ballasten te verwijderen of te omzeilen. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor specifieke informatie over uw LED-buizen.
 6. Installeer de LED-buizen: Plaats de nieuwe LED-buizen in de fittingen van het armatuur en draai ze stevig vast. Zorg ervoor dat ze goed zijn uitgelijnd en correct zijn geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant.
 7. Sluit de bedrading aan: Afhankelijk van het type retrofit-kit of LED-buis dat u gebruikt, moet u mogelijk wat bedrading aanpassen of aansluiten. Volg nauwkeurig de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat alles correct is aangesloten.
 8. Controleer en test: Nadat u alle stappen hebt doorlopen, schakelt u de stroom weer in en controleert u of uw nieuwe LED-verlichting correct werkt. Controleer ook of er geen problemen zijn met flikkeringen, verlichtingssterkte of kleurtemperatuur.

Het ombouwen van TL naar LED kan een relatief eenvoudige upgrade zijn, maar het is altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen als u niet zeker bent van uw vaardigheden op het gebied van elektrische installatie. Dit zal ervoor zorgen dat u veilig en efficiënt kunt overstappen naar energiezuinige LED-verlichting.

Wat is goedkoper TL of LED?

Over het algemeen kunnen we stellen dat LED-verlichting op de lange termijn goedkoper is dan TL-verlichting. Hoewel LED-lampen aanvankelijk duurder zijn in aanschaf, bieden ze verschillende voordelen die uiteindelijk tot kostenbesparingen leiden.

Ten eerste verbruiken LED-lampen aanzienlijk minder energie dan TL-lampen. Ze kunnen tot wel 80% energiezuiniger zijn, wat resulteert in lagere energiekosten op uw elektriciteitsrekening. Bovendien hebben LED’s een langere levensduur dan TL-lampen, waardoor u minder vaak lampen hoeft te vervangen. Dit bespaart niet alleen de kosten van nieuwe lampen, maar ook de arbeidskosten voor het vervangen ervan.

Daarnaast vereisen LED-lampen minder onderhoud dan TL-lampen. Ze hebben geen opwarmtijd nodig en gaan direct aan zonder flikkering of zoemgeluid. Dit betekent dat er geen kosten zijn voor het vervangen van starters of ballasten, die vaak bij TL-verlichting nodig zijn.

Hoewel de initiële prijs van LED-lampen hoger kan zijn dan die van TL-lampen, moet men rekening houden met de totale eigendomskosten over een langere periode. Door de lagere energiekosten, langere levensduur en verminderde onderhoudskosten kunnen LED’s uiteindelijk een kostenefficiëntere keuze blijken te zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de prijzen van LED-verlichting voortdurend dalen naarmate de technologie evolueert en de productie efficiënter wordt. Hierdoor worden LED-lampen steeds betaalbaarder en toegankelijker voor een breder publiek.

Bij het vergelijken van de kosten tussen TL- en LED-verlichting is het verstandig om niet alleen naar de initiële aanschafprijs te kijken, maar ook naar de energie-efficiëntie, levensduur en onderhoudskosten op lange termijn. Op basis van deze factoren kan LED-verlichting uiteindelijk een meer economische keuze blijken te zijn.

Wat zijn de beste LED TL buizen?

Als het gaat om het kiezen van de beste LED TL-buizen, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de lichtopbrengst, kleurtemperatuur, energie-efficiëntie en levensduur. Hier zijn enkele van de beste opties op de markt:

 1. Philips Master LEDtube: Philips staat bekend om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. De Master LEDtube-serie biedt een breed scala aan opties met verschillende lengtes, wattages en kleurtemperaturen. Ze hebben een hoge lichtopbrengst, langere levensduur en uitstekende energie-efficiëntie.
 2. Osram SubstiTUBE: Osram is ook een gerenommeerd merk op het gebied van verlichting. De SubstiTUBE-serie biedt efficiënte en duurzame LED TL-buizen met een goede kleurweergave en lage energieverbruik.
 3. Sylvania ToLEDo Tube: Sylvania is een andere betrouwbare fabrikant van verlichtingsproducten. De ToLEDo Tube-serie biedt LED TL-buizen met hoge prestaties, lange levensduur en energiebesparing.
 4. Tungsram SubstiTUBE Advanced: Tungsram is een opkomend merk dat hoogwaardige LED-verlichting produceert. De SubstiTUBE Advanced-serie biedt efficiënte en betrouwbare TL-buizen met uitstekende lichtkwaliteit en lange levensduur.

Het is belangrijk om te weten welk type fitting (bijvoorbeeld T8 of T5) uw armatuur vereist voordat u een keuze maakt. Daarnaast is het ook raadzaam om de specificaties en klantbeoordelingen te raadplegen om de beste LED TL-buizen te vinden die voldoen aan uw specifieke behoeften en budget.

Bij MadeWithCandFLtd.com bieden we een breed assortiment aan hoogwaardige LED TL-buizen van verschillende merken. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat en ontdek welke LED TL-buizen het beste bij uw situatie passen.

Kan een LED TL in een gewoon armatuur?

Ja, een LED TL (tube light) kan in principe worden geïnstalleerd in een gewoon armatuur dat oorspronkelijk is ontworpen voor traditionele TL-buizen. Er zijn echter enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 1. Compatibiliteit: Controleer of het armatuur geschikt is voor LED TL-buizen. Sommige oudere armaturen zijn mogelijk niet ontworpen om LED-verlichting te ondersteunen. Het is belangrijk om de specificaties van het armatuur te controleren of contact op te nemen met de fabrikant om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor LED TL-buizen.
 2. Ballast: Traditionele TL-buizen maken gebruik van een ballast, een elektronisch apparaat dat nodig is om de buis van stroom te voorzien en te laten werken. Bij het overstappen naar LED TL’s moet de ballast meestal worden verwijderd of omzeild, omdat LED’s een andere stroomregeling vereisen. Dit kan gedaan worden door de ballast fysiek uit het armatuur te verwijderen of door gebruik te maken van retrofit-oplossingen die speciaal zijn ontworpen om de ballast overbodig te maken.
 3. Bedrading: Het kan nodig zijn om de bedrading aan te passen bij het installeren van LED TL’s in een bestaand armatuur. Dit kan inhouden dat u de bedrading opnieuw aansluit of gebruik maakt van speciale connectoren die compatibel zijn met LED-technologie.
 4. Lengte en diameter: Controleer of de lengte en diameter van de LED TL overeenkomen met die van de traditionele TL-buis die u wilt vervangen. LED TL’s zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters, dus zorg ervoor dat u de juiste maat kiest voor uw armatuur.

Het is altijd raadzaam om een elektricien te raadplegen als u twijfelt over het installeren van LED TL’s in een bestaand armatuur. Zij kunnen u helpen bij het beoordelen van de compatibiliteit, het uitvoeren van de juiste bedrading en het waarborgen van een veilige installatie.

Wat is zuiniger LED lampen of TL buizen?

LED-lampen zijn over het algemeen zuiniger dan TL-buizen. Er zijn verschillende factoren die dit verklaren:

 1. Energie-efficiëntie: LED-lampen hebben een hogere energie-efficiëntie dan TL-buizen. Ze kunnen dezelfde hoeveelheid licht produceren met minder energieverbruik. Dit betekent dat LED-lampen minder elektriciteit nodig hebben om dezelfde helderheid te leveren als TL-buizen.
 2. Richtingsverlichting: LED-lampen stralen hun licht in een specifieke richting uit, terwijl TL-buizen hun licht in alle richtingen verspreiden, inclusief naar het plafond en de muren. Hierdoor gaat er bij TL-buizen meer licht verloren en wordt er minder efficiënt gebruik gemaakt van de geleverde energie.
 3. Opstarttijd: LED-lampen hebben geen opwarmtijd nodig en gaan direct aan met volledige helderheid. In tegenstelling tot TL-buizen, die tijd nodig hebben om op te warmen en hun volledige helderheid te bereiken. Dit betekent dat er bij LED-lampen geen energie verloren gaat tijdens het opstartproces.
 4. Levensduur: LED-lampen hebben over het algemeen een langere levensduur dan TL-buizen, wat resulteert in minder frequente vervanging van lampen. Hierdoor worden niet alleen kosten bespaard, maar ook materialen en energie die anders zouden worden gebruikt voor de productie van nieuwe lampen.

Het is belangrijk op te merken dat de energie-efficiëntie van LED-lampen kan variëren, afhankelijk van het specifieke merk, model en de kwaliteit van de lamp. Het is altijd raadzaam om te kiezen voor LED-lampen met een hoog energielabel en om advies in te winnen bij een betrouwbare leverancier om ervoor te zorgen dat u de meest efficiënte opties selecteert.

Over het algemeen kunnen we concluderen dat LED-lampen zuiniger zijn dan TL-buizen, met een hogere energie-efficiëntie, gerichte verlichting, snelle opstarttijd en langere levensduur. Dit maakt LED-verlichting een uitstekende keuze voor energiebesparing en duurzaamheid.

Welke LED TL voor werkplaats?

Bij het kiezen van een LED TL-verlichting voor uw werkplaats zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om de juiste keuze te maken. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Lichtopbrengst: Werkplaatsen hebben vaak helder, functioneel licht nodig om de zichtbaarheid en productiviteit te verbeteren. Kijk naar de lumenwaarde van de LED TL-buizen om een idee te krijgen van de lichtopbrengst. Over het algemeen geldt: hoe hoger de lumenwaarde, hoe helderder het licht.
 2. Kleurtemperatuur: De kleurtemperatuur van het licht bepaalt de sfeer en het comfortniveau in uw werkplaats. Voor werkruimtes wordt meestal gekozen voor neutraal wit (4000K-5000K) of koel wit (5000K-6500K) licht, omdat dit zorgt voor een goede zichtbaarheid en concentratie.
 3. Energie-efficiëntie: LED TL-verlichting staat bekend om zijn energiezuinigheid in vergelijking met traditionele TL-buizen. Controleer het energieverbruik van de LED TL-buizen om ervoor te zorgen dat u energie bespaart op lange termijn.
 4. Levensduur: Een langere levensduur betekent minder onderhoud en vervanging van lampen in uw werkplaats. Kijk naar de geschatte levensduur van de LED TL-buizen voordat u ze aanschaft.
 5. Duurzaamheid: Werkplaatsen kunnen ruwe omgevingen zijn, dus zorg ervoor dat de LED TL-buizen die u kiest bestand zijn tegen trillingen, stof en vocht. Kies voor buizen met een goede IP-waarde (beschermingsklasse) en robuuste constructie.
 6. Installatiegemak: Controleer of de LED TL-buizen compatibel zijn met het bestaande armatuur in uw werkplaats. Sommige LED TL-buizen kunnen direct worden geïnstalleerd in bestaande armaturen, terwijl andere mogelijk enige aanpassingen vereisen.

Het is ook raadzaam om advies in te winnen bij een specialist op het gebied van verlichting om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt voor uw specifieke werkplaatsomgeving. Zij kunnen u helpen bij het selecteren van de meest geschikte LED TL-verlichting op basis van uw behoeften en budget.

Wat kost een LED TL buis?

De kosten van een LED TL-buis variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de buis, het merk, de kwaliteit en eventuele extra functies. Over het algemeen zijn LED TL-buizen iets duurder in aanschaf dan traditionele TL-buizen, maar ze bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van energiebesparing en levensduur.

Om een idee te geven van de prijzen, kunnen LED TL-buizen variëren van ongeveer €10 tot €40 per stuk, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is belangrijk om te overwegen dat hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn dan die van traditionele TL-buizen, de besparingen op energiekosten en vervangingskosten op lange termijn vaak opwegen tegen deze hogere prijs.

Daarnaast is het ook mogelijk om LED TL-buizen in sets of multipacks te kopen, wat kan resulteren in een lagere prijs per buis. Het is raadzaam om verschillende merken en leveranciers te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden die past bij uw behoeften en budget.

Bij MadeWithCandFLtd.com bieden we een breed assortiment aan LED TL-buizen tegen concurrerende prijzen. We streven ernaar om kwaliteitsproducten aan te bieden die voldoen aan uw verlichtingsbehoeften. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over specifieke producten en prijzen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.